Çeşme Aktüel

Çeşme’nin 9 farklı yüzü İstanbul’da tanıtıldı

Çeşme’nin 9 farklı yüzü İstanbul’da tanıtıldı
197 views
08 Nisan 2015 - 17:20

Çeşme Belediyesi, ‘’9 DURAK, 9 DENEYİM’’ başlıklı yepyeni bir tanıtım kampanyası başlattı..

İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde dün akşam (7 Nisan), Çeşme’nin bugüne kadar yeterince tanınmamış gizli güzelliklerinin anlatılarak konuk sayısının artırılması ve çeşitlendirilmesi hedefleyen bir tanıtım lansmanı yapıldı. Çeşme Belediyesi ev sahipiğinde ‘12 ay Çeşme; 9 farklı zevk için 9 Durak 9 Deneyim’ sloganıyla SETUR tarafından organize edilen kokteylde Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme Merkez ve Alaçatı’nın henüz bilinmeyen, gizli kalmış yönleri tanıtıldı. Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Milletvekili Alaettin Yüksel, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve yönetim kurulunun bazı üyeleri, ÇESO Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme eski Kaymakamı Nazmi Günlü, emelkli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren, Çağla Kubat, Pınar Aylin, Tan Sağtürk, İzmir basınının üst düzey yöneticileri Bülent Zarif, Erol Yaraş, Hamdi Türkmen, Deniz Sipahi, Osman Gencer, köşe yazarları Erdal İzgi, Meriç Köyatası, Hanzede Üniz, iş adamları Nail Özkardeş, Taner Gümüş, Gökhan Çarmıklı, İstanbul medyasından çok sayıda gazeteci başta olmak üzere yaklaşık 350 davetli katıldı.

SIRA ÇEŞME’NİN DİĞER YÜZLERİNDE

Gecede bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Ege’nin incisi Çeşme’mizin, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından biri olmasına rağmen, hala bütün yönleriyle bilindiğini düşünmüyoruz. Alaçatı örneğinde olduğu gibi; korumacı turizm anlayışından ödün vermeden, butik otel hizmetiyle bölgeyi bulunduğu yerden başka bir yere taşıdık. Bugün Türkiye’nin en özel turizm beldelerinden biri haline gelen Alaçatı, yerli ahalisi, yatırımcıları ve misafirleri ile herkesin mutlu olduğu bir belde. Bu deneyimimizden yola çıkarak Çeşme’nin bugüne kadar yeterince tanıtamadığımız düşündüğümüz diğer yüzlerini de anlatmayı hedefleyen bir dizi çalışma başlattık. Bugün bu çalışmaları siz değerli Çeşmeseverler ve medya ile paylaşmaktan mutluyuz” dedi.

SADECE YAZ AYLARINDA DEĞİL 10 AY TURİZM

Çeşme’nin coğrafi açıdan kolay ulaşılabilirliği, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli, kendine özgü mimarisi, zengin ve lezzetli mutfağı ile tam bir kültürel kavşak olduğunu vurgulayan Muhittin Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğlence ve gece hayatı sevenlerden, doğa turizmine, eko turizmden, kaplıca turizmine ya da su sporlarına kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verilen Çeşme‘de turizm sezonunu en az 10 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bir festivaller ve deneyimler beldesine dönüşen Çeşme, sadece bahar ve yaz aylarında değil sonbahar ve kış ayları boyunca da seyahat severler için çekici bir seçenek olmaya aday. Biz Çeşme’yi 12 ay yaşayan bir keyif cenneti olarak algılıyoruz; Reisdere’si, Ovacık’ı, Ilıca’sı, Ildırı’sı, Germiyan’ı, Dalyan’ı, Merkez’i, Çiftlikköy’ü, Alaçatı’sıyla her zevke, her tercihe farklı deneyimler sunan bir cennet. Gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarla Çeşme’nin marka değerini 5 yılda 10 kat değer kazandıracağımıza inanıyoruz.”

CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE ÇEŞME LEZZETLERİ

Çok sayıda Çeşmesever’in katıldığı davette 9 farklı yerleşimden farklı lezzetlerle hazırlanan özel menü ve Kültür Modern müzik grubunun özgün yorumlarıyla icra ettikleri bölgesel müzik örnekleri geceye renk kattı.

Yarımada Lezzetleri
Çeşme nöbetçi eczaneleri

Çeşme Aktüel basın meslek ilkelerine uyar. Sitede yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir. Sitede yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu