[Not a valid template]
Yaz sezonunun iyice hareketlendiği temmuz ortasında, özellikle de bayram öncesinde çalışmalarını daha hassasiyetle sürdüren Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri suçlulara göz açtırmamakta kararlı. Üç ayrı olayda başarılı operasyonla ele geçirilen suçlular adalete teslim edildi.
ÇİFTLİKKÖY’DE UYUŞTURUCU VE MERMİ
İlk operasyon 11 Temmuz’da İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarla başlatıldı. F. Ö. isimli şahsın İzmir’den Çeşme Çiftlikköy’e ticaretini yapmak amacıyla yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği bilgisi üzerine, F.Ö. isimli şahsın Çiftlikköy’de kaldığı adreste yapılan aramada 1400 gr mariuanna, 1,5 gr tarantula, 65 gr mariuanna tozu, 96 adet 9 mm tabanca fişeği, 17 adet 7.65 mm tabanca fişeği bulunup muhafaza altına alındı. Daha önce de uyuşturucu madde ticareti yapmaktan suç kaydı bulunan F.Ö. isimli şahıs çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
ALAÇATI’DA UYUŞTURUCU
İkinci operasyon Çeşme Emniyet Müdürlüğü’nün bizzat yaptığı istihbari çalışma üzerine başlatıldı. S.D. isimli şahsın Alaçatı da uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi üzerine, 15 Temmuz’da saat 03:50 sıralarında Alaçatı 2028 sokak üzerinde tespit edilen S.D. isimli şahsın yapılan üst aramasında satışa hazır vaziyette ecstacy, esrar ve kokain maddesi ele geçirildi ve şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
ILICA’DA KATİL ZANLISI
Üçüncü operasyon ise; Emniyet Müdürlüğü’ne Ilıca mahallesi Oskar Bar önünde bekleyen bir şahsın üzerinde silah olduğu ihbarı üzerine yapıldı. 15 Temmuz’da saat 02:50 sıralarında adrese giden ekipler, bahse konu adres önünde bel kısmında şişkinlik olduğu görülen şahsı durdurmak istedikleri anda şahıs koşarak sahile doğru kaçmaya başladı. Plajdaki beton iskeleden denize atlayan ve daha sonra ekipler tarafından denizden çıkarılan şüpheli A. A. yakalandı. Yapılan çalışma neticesinde şahsın kasten öldürme ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından arandığı tespit edildi. Şahısla birlikte ayrıca bir adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. A. A. isimli şahıs sevk edildiği Adli makamlarca tutuklandı.