Çeşme Aktüel

Fransız pastacısı Leone Ilıca’da şube açtı

Fransız pastacısı Leone Ilıca’da şube açtı
160 views
13 Ağustos 2015 - 21:34

[Not a valid template]Alsancak’ta 5 yıldır Fransız usulü unlu mamülleri meraklılarıyla buluşturan Leone, yaz sezonuyla birlikte Çeşme Ilıca’da bir şube açtı.

 

Fransız anne ve Türk babanın 5 kızının 2010 yılında annelerini kaybettikten sonra açıp, annelerinin ismini verdikleri Leone Patisserie, 5. yaşını doldurdu. Fransız usulü pasta, kek, kruvasan ve özel tatlılar artık Çeşme’deki tatilcilerin hizmetinde.

Doğal ürünlerle gerçek Fransız lezzetleri

Leone’nin sahibelerinden Yasemin Gürgan Deniz, geleneksel yöntemler kullanarak doğal ürünlerle hazırlanmış gerçek Fransız lezzetleri sunduklarını belirterek, “Tamamen katkısız, toz kullanmadan, her şeyih orijinalini kullanmaya çalışıyoruz. Çikolata Belçika’dan geliyor. Yağlarımız Hollanda ve Belçika’dan. Madagaskar çubuk vanilyası kullanıyoruz. Bütün ürünler kendi ürünümüz. Bir araya gelme sürecinde ablam Tuğba Gürgan, Fransa’ya giderek pastacılık eğitimi aldı. İki sene başka şeflerin yanında çalıştı. Ondan sonra böyle bir şey açmaya karar verdik. İlk 3 sene sabırla çalıştık ve Alsancak’ta belirli bir müşteri kitlemiz oluştu” diye konuştu.

Unlarımızın hasat zamanı bile farklı

Özellikle kruvasanda iddialı olduklarını söyleyen Yasemin Gürgan Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bence İstanbul’da 1-2 yer dışında Türkiye’de gerçek kruvasan yapan yok. Biz bu işi gerçekten çok iyi yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü bizim unlarımızın hasat zamanı bile farklı. Yeni mekanımızda, pazar sabahları sıcak kruvasan ile birlikte Fransız kahvaltısı hizmetini de Çeşmeli müşterilerilerimizle buluşturuyoruz.”

 

Yarımada Lezzetleri
Çeşme nöbetçi eczaneleri

Çeşme Aktüel basın meslek ilkelerine uyar. Sitede yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir. Sitede yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu