Eski İzmir-Çeşme yolu üzerinde Merdivenkuyu mevkiinde geçtiğimiz yıl Çeşmeli turizm duayeni Gürcan Bilek ve oğlu Gürhan tarafından hizmete açılan ‘Babamın Çiftliği’ restoranda, tamamen organik ürünlerden hazırlanmış menüler ile ramazan sofraları ziyafet şölenine dönüşecek.
Otelcilik sektöründe yıllarca yöneticilik yaptıktan sonra eski İzmir-Çeşme yolu üzerinde, Germiyan Köyü kavşağından hemen önce Merdivenkuyu mevkiinde, hayallerindeki işletme Babamın Çiftliği’ni hayata geçiren baba-oğul Bilekler, bugün başlayan ramazan ayı için özel menüler hazırladılar.
KÖY ATMOSFERİNDE ÇİFTLİĞİN KENDİ ÜRÜNLERİNİ TATMA KEYFİ
10 dönümlük çiftlik arazisi üzerinde konumlanan restoranda, köy atmosferi ortamında sunulan yiyeceklerinin tamamı organik ve çiftliğin kendi ürünü. Bu da işletmeye ayrı bir anlam kazandırıyor. 11 ayın sultanı ramazan süresince, zeytinden hurmaya, pastırmadan birbirinden lezzetli çorbalara kadar zengin bir iftar sofrası sunacak işletmede, ayrıca hafif zeytinyağlılar, odun fırınından minik sıcak pideler, mangaldan taze etler de sofralara ayrı bir zenginlik katacak. Ramazan ayının değişmez tatlısı güllaç gibi, ayrı bir özenle hazırlanmış yiyecekler de misafirlere sunulacak.
MENÜYÜ SİZ BELİRLEYİN, BİZ YAPALIM
Babamın Çiftliği’nde, ilk defa bir ramazan ayı geçireceklerini söyleyen Gürcan Bilek, “Gönlümüzde ayrı bir yeri olan ramazan ayı süresince ekonomik olmasının yanı sıra, oluşturduğumuz menülerin kültürümüze, geleneklerimize ve toplumumuzun damak zevkine hitap edecek şekilde olmasına özen gösteriyoruz. Özellikle aile, arkadaş ve şirket grupları için, ‘Menünüzü siz belirleyin, biz yapalım’ şeklinde başlattığımız bir uygulama ile şimdiden rezervasyonlar almaya başladık” dedi.