“Çeşme’de henüz keşfedilmeyen koy kaldı mı?” demeyin..
Yakın bir zamana kadar sadece kıyı oltacılarının ve zıpkınla dalanların sık sık gittiği Deliklikoy, artık burasını keşfedenlerin de vazgeçemediği bir yer oldu. Henüz gitmediyseniz, Çeşme’nin yoğun plajları yerine sakin bir yer arıyorsanız, Deliklikoy’u keşfetmenin zamanı gelmiş demektir..
Alaçatı’da her geçen gün bir yenisi açılan butik otellerin, restoranların, marka mağazaların müşterilerinin tatilleri süresince denizin keyfini dolu, dolu çıkarabilmeleri için Çeşme Yarımadası’nda tercih ettikleri onlarca plaj ve koydan sonra, henüz bir işletmecisi bile olmayan, Çark Plajı’ndan Ovacık yönüne 3-4 km mesafedeki Deliklikoy, bakir özellikleriyle dikkat çekmeye başladı.
KÜÇÜK BİR KAYA DELİĞİNDEN DENİZE AÇILAN KAPI
Deliklikoy adını, dalgaların yüzyıllar boyunca kaya kütlesinde oluşturduğu minik tünelin ucunda açılmış bir delikten alıyor. Kaya üzerindeki bu delikten girildikten 5-6 metre sonra denizin masmavi, serin ve berrak sularına ulaşılıyor. Kalker kayaların oluşturduğu katmansal güzelliğin, deniz mavisi ile birleştiği plajdan denize girmenin keyfini yaşayanlar, bir daha Deliklikoy’dan vazgeçemiyorlar.
GÜNEY RÜZGARINA AÇIK, KUZEY RÜZGARINA KAPALI
Alaçatı’da yılın büyük bir çoğunluğu kuzey yönlerinden esen karayel ve poyraza karşı korunaklı olan Delikli Koy genellikle sütliman olurken, seyrek olarak güneyden esen lodosla birlikte kıyıya taşınan üstteki ılık suda dalgalar eşliğinde yüzmek de ayrı bir keyif.. Ayrıca koyda delikli kayadan fışkıran deniz suyu, minik çakıl taşlarının görseli ve dalgaların kayalarla olan dansı izlemeye değer görüntüler oluşturuyor.
HİÇBİR YAPILAŞMA YOK
Deliklikoy tamamen doğal bir ortam. Duş, tuvalet olmadığı gibi parayla satın alınabilecek herhangi bir hizmet de bulunmuyor. Gelenler kendi yiyecek içeceklerini, seyyar masa, sandalye ve şemsiyelerini beraberlerinde getiriyorlar. Çevre temizliğine duyarlı kişilerin gayretleriyle çöpler toplanıp herhangi bir kirliliğe izin verilmiyor. Deliklikoy, geçirilen güzel bir günün sonunda, muhteşem gün batımının ardından bir sonraki gün doğumuna kadar kendi haline bırakılıyor.