Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY-Bylock programı kullandıkları şüphesiyle yürütülen ve Çeşme merkezli olup İstanbul, Urfa, Kayseri, Ankara, Manisa illerini de kapsayan soruşturma çerçevesinde, 10 Mart 2017 günü yapılan ikinci dalga operasyonuyla yakalanarak gözaltına alınan üç kişi bugün (13.03.2017) mahkemeye çıkarıldı. İki şüpheli adli kontrol tedbir kararı ile serbest kalırken, şüpheli hemşire G.M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İLK OPERASYONDA YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Aynı soruşturma kapsamında 1 Mart 2017 tarihinde yedi kişi daha gözaltına alınmış, bir kişi Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Grup Amirliği’nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Diğer altı kişi 6 Mart 2017 tarihinde adli mercilere sevk edilmiş, bir şüpheli adli kontrol tedbir kararı ile serbest kalırken, beş şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
ALTI TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Böylece bugünkü tutuklama ile FETÖ/PDY-Bylock programı kullandıkları şüphesiyle Çeşme’de yürütülmekte olan soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı altıya yükseldi. Toplam 10 şüpheliden O.K. (Jandarma asb.) savcılık tarafından serbest bırakılırken, C.H.E (polis memuru), İ.T. (Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Müdürü), N.T. (ev hanımı) adli kontrol tedbiri kararıyla serbest bırakıldı. A.G. (esnaf), İ.Ö. (komiser yrd.), Y.Y. (Sahil Güvenlik astb.), M.T. (Sahil Güvenlik astb.), M.H.B. (Vergi Dairesi gelir uzmanı), G.M.T. (hemşire) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.