Çeşme Aktüel

Denizciler Derneği Altın Yunus’ta 300 davetliyi ağırladı

Denizciler Derneği Altın Yunus’ta 300 davetliyi ağırladı
85 views
18 Mart 2017 - 1:10

Gerçekleştirdikleri icraatlarla kısa zamanda Çeşmelilerin takdiri kazanan dernek, önümüzdeki ay bir geminin batırılarak dalış turizmine kazandırılmasına da öncelik etti..

Çeşme Denizciler Derneği’nin 4. Geleneksel Gecesi Çeşme Altın Yunus Hotel’de düzenlendi. Geceye başta Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Marina Müdürü Can Akaltan, İzmir İl Turizm Müdürlüğü Yetkilisi Berna Doğan, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Genel Sekreteri Nevzat Süzen, Çeşme Halk Eğitim Müdürü Ali İrfan Karakuş, Çeşme Belediye Şube Müdürü Nurettin Sipahican olmak üzere yaklaşık 300 davetli katıldı. Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk derneğe ve dernek etkinliklerine katkıda bulunanlara plaket verdi.

SORUN ÜRETEN DEĞİL, PROJE ÜRETEN DERNEĞİZ

Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk tüm yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek yaptığı açılış konuşmasında, üçüncü yılında derneğin bir çok alanda aktif çalışmalar yaptığını, hedeflerini her sene biraz daha arttırarak çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “İlk başladığımız nokta ile şimdi geldiğimiz nokta çok farklı. Biz hep sorun üreten, sorun dile getiren dernek olmak yerine, proje üreten, sorun çözen ve kalıcı eserler bırakmaya çalışan bir dernek olduk. Son olarak Kaymakamlık desteği ve önderliğinde turistik dalış amaçlı gemi batırma ve resif oluşturma çalışmalarımız sonuç verdi ve kısmetse nisan ayında ilk gemimizi batıracağız. Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç’ın desteklediği balıkçı barınağını genişletme projemizin gerçekleşeceği günü ise heyecanla bekliyoruz. Birkaç ay içerisinde bunun da temellerini atacağımıza eminim. Tüm çalışmalarımız Çeşme için. Üç yıldır Çeşme Denizciler Derneği’nin yönetimindeyiz ve bu akşam bir nevi veda yemeğimiz. Üç yıl önce teslim aldığımız yönetimi Ocak 2018’deki genel kurul ile yeni yönetime teslim edeceğiz. Üç yıldır bize destek olan belediye başkanımıza ve ekibine, tüm yerel yöneticilere, maddi manevi bize destek olan değerli firma sahiplerine ve Çeşme Denizciler Derneği üyelerine canı gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.

ADETA BİR KAMU KURULUŞU

Kürsüye davet edilen Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara derneklerin, bulundukları beldeye katkı koymak isteyen insanların bir araya geldiği sivil toplum örgütleri olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Çeşme Denizciler Derneği de gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen, bir kamu kuruluşu gibi bizlerle beraber denizcilikle ilgili yapmamız gereken konularda desteği veren bir dernek. Denizcisiyle, yönetimiyle, dalış turizmi ekibiyle, liman çalışanlarıyla tam bir aile derneği. İlçe kaymakamı olarak başkan ve yönetimini bu kadar güzel çalışmalara öncülük yaptıkları için tebrik ediyorum.”

YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR TAKDİRE ŞAYAN

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise geleneksel hale getirdikleri bu gecelerde Çeşmelilerin birbirleriyle daha fazla kucaklaşması ve iç içe olmasını ve bir anlamda sosyal barışı sağladıkları için dernek başkanı başta olmak üzere, yönetim kurulunu ve derneğin tüm üyelerini tebrik ettiğini belirterek başladığı konuşmasında, “Çeşme olarak bizim gelirimiz önce turizm, ondan sonra da denizdir. Deniz olmazsa Çeşme’de turizm olmazdı, turizm de denizsiz olmaz. Başta deniz ürünleri olmak üzere tüm deniz aktiviteleri turizmin en büyük destekçisidir. Bu yüzden arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayan. Sevgili başkan bana gelip derneğimizle ilgili bir alan yaratalım dediğinde projelerinden de söz etti. Çeşme’de yetişen gençlerimizin denizden para kazanabilecekleri kaptanlık, gemilere adamlığı, yabancı dil eğitimlerine destek vereceklerini, kurslar, konferans ve toplantılar düzenleyeceklerini söyledi. Öyle de oldu. Gelecekte denizde cazibe merkezleri oluşturmak, denizden ulaşım, deniz turları ile ilgili projeler üreteceklerine, bunları hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Bunlarla ilgili ortak çalışmalar da yapıyoruz” dedi.

Geceye katılanlar Ecmel orkestrası eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı, ayrıca çeşitli sponsor firmalardan sağlanan hediyelerin verildiği bir çekiliş yapıldı.

Yarımada Lezzetleri
Çeşme nöbetçi eczaneleri

Çeşme Aktüel basın meslek ilkelerine uyar. Sitede yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir. Sitede yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu