Çeşme Aktüel

250 bin Euro para harcadılar

250 bin Euro para harcadılar
130 views
18 Şubat 2018 - 10:40

Türkler’den Sakız Adası ekonomisine karnaval katkısı..

Geleneksel Apokries eğlencesi kapsamında düzenlenen Mostra Karnavalı için hafta sonunda yaklaşık 2 bin Türk turist Çeşme’den Sakız Adası’na geçti..

Çeşme – Sakız hattında ikisi Türk, biri Yunanlı firmanın cumartesi günü toplam beş sefer yapmasıyla, her iki gümrükte de yoğun izdiham yaşanırken, dört pasaport polisinin hizmet verdiği Sakız Adası’nda girişler yaklaşık 3 saat sürdü.

İZMİR VALİ YARDIMCISI VE CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ DE KARNAVAL İÇİN ADAYA GEÇTİ

Başta İzmir, İstanbul, Ankara, Muğla, Balıkesir, Bursa, Manisa olmak üzere, Türkiye’nin değişik illerinden adaya giden Türkler arasında İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ile CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de vardı. Otel rezervasyonlarının günler öncesinden kapandığı adada, kış dönemi kapalı olan otellerin de yarıya yakını karnaval süresince kapılarını açtı ve Türk misafirlerini ağırladı. Düzenlenen turlarla Sakız merkezi ve adanın turistik köyleri Mesta, Pirgi, Armolia da adeta Türklerin akınına uğradı. Bol bol alışveriş yapan Türkler ada esnafını ihya etti. Havanın güzel olmasının keyfini çıkaran Türkler, günün yorgunluğunu da akşam tavernalarda canlı buziki müziği eşliğinde gönüllerince eğlenerek attılar.

120 KİŞİDEN 100’Ü TÜRK’TÜ

Verdikleri Türkçe hizmet nedeniyle adada Türklerin en çok rağbet ettiği Hotel Kyma ve Villa Rossa yüzde 100 doluluğa ulaşırken, yine Türklerin adadaki vazgeçilmez tavernalarından olan ve 1995 yılından bu yana aile işletmesi olarak hizmet veren Yorgo Mamalis’in işlettiği Agira Restaurant, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ile CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve ailesinin de katıldığı taverna eğlencesine ev sahipliği yaptı. Geceye katılan 120 kişiden 100’ü Türkiye’den gelen turistlerdi. Buzikide Stamatis Siriodis ve gitarda da Stelios Barkaris, gecede Türk ve Yunanlıların ortak parçalarını çalıp, seslendirdi. ‘Çiftetelli’, ‘Yedi Kule’, ‘Mavi Mavi’ gibi parçalarda Türk konuklar da kendilerine eşlik etti. Eğlence ve dostluğun zirve yaptığı gecede CHP’li vekil Yiğit de sık sık piste çıkarak danslara eşlik etti. Öte yandan adaya geçen Türkler kiralık araç bulma konusunda da sıkıntı yaşadı. Adada kiralık araç, butik hotel ve tur hizmetleri veren Point Tours yetkilisi Kostas Moundros, 16 Şubat Cuma günüden itibaren Türklerin yoğun ilgisi nedeniyle adada gözle görülür bir haraketlenme yaşandığını ve bu ölü sezonda esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

İKİ KİŞİLİK BİR AİLENİN ORTALAMA HARCAMASI 250 EURO

Cuma günü başlayan, cumartesi ve pazar günleri de devam eden seferlerle karnaval coşkusu için adaya gelen yaklaşık 2 bin Türk, otel konaklaması, araç kiralama, düzenlenen turlar, alışveriş, yeme – içme için yaklaşık 250 bin Euro yani 1 milyon 150 bin liranın üzerinde para harcadı.

Apokries Karnavalı kapsamında Pazar günü (bugün) düzenlenecek karnaval kortejiyle adada eğlence zirve yapacak.

 

Yarımada Lezzetleri
Çeşme nöbetçi eczaneleri

Çeşme Aktüel basın meslek ilkelerine uyar. Sitede yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir. Sitede yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu