Turnuvanın ilk yıllarından bu yana hem sponsorlarından, hem de yarışmacılarından biri olan işadamı Gökhan Çarmıklı’nın da aralarında olduğu Baracuda ekibi yakaladıkları 203 cm uzunluğunda, 148 cm çapında, 158 kilo gelen mavikanat orkinos ile ‘En Büyük Balık’ kategorisinin şampiyonu oldu..
Gökhan Çarmıklı: “Çok keyifli bir organizasyondu. Ekip olarak da başarılı bir yarış gerçekleştirdik ve çok keyif aldık. Başarımızın püf noktası; iyi takım, iyi çalışma. Her işte olduğu gibi.”
Türkiye’de ünlü iş insanlarının ve usta balıkçıların buluşma etkinliklerinden biri olan ve bu yıl adı Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı olarak değişen açık deniz balık avı turnuvası Çeşme’ye renkli bir hafta sonu yaşattı. Açık deniz sportif balık avının Türkiye’deki duayenlerinden olan dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz ve Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu IGFA (International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti tarafından organize edilen Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı 4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu yıl 12. kez düzenlenen turnuvanın son iki günü yapılan yarışlarda ilk gün dört tekne, ikinci gün de beş tekne karaya balıkla döndü. İlk gün toplam 292 kilo 300 gr, ikinci gün ise toplam 361 kilo 340 gr mavikanat orkinos tutulurken, iki günde toplam 653 kilo 640 gr balık yakalandı. Bu balıklardan iki tanesi 100 kilonun üzerindeydi. Turnuvanın duayen isimleriyle birlikte yeni katılımcıların da en büyük balığı yakalamak için açıldığı denizde heyecan doruktaydı. 300 kilonun üzerinde olduğu belirtilen bir balık oltayı koparırken, 500 kiloluk iki balık da avlanan tekneler tarafından gözlemlendi. Denizde birbirleriyle kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, karaya çıktıklarında ise av sohbetleri ile dostluk tazelediler. Turnuva bu yıl da hem katılımcılarına, hem de ziyaretçilerine oldukça keyifli zamanlar yaşattı. 2 gün boyunca denizde mücadele eden yarışmacılar, ikinci günün sonunda tuttukları balıklarla sahneye çıktılar.
EN BÜYÜK BALIK ŞAMPİYONU: BARACUDA EKİBİ
Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle, Port Alçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve kısa zamanda Avrupa’nın en büyük balıkçılık yarışması olmayı başaran turnuvanın son gün yarışlarında tutulan balıkların tartılmasının ardından ödül törenine geçildi. Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Murat Aslan, Murat Can Arslan ve Tahir Uğur’dan oluşan Baracuda ekibi turnuvanın son günü yakaladıkları 203 cm uzunluğunda, 148 cm çapında 158 kilo gelen mavikanat orkinos ile ‘En Büyük Balık’ kategorisinin şampiyonu oldu. Ekibe kupaları, 7 bin 500 TL organizasyon ödül çeki, 5 bin TL Seakeeper indirim çeki ve çeşitli sponsor ödülleri Turkcell Platinum Marka Pazarlama Müdürü Olcay Çakıcı tarafından takdim edildi.
FES FİSH, MAYKO VE BİG BLUE EKİPLERİ OVERALL ÖDÜLLERİNDE DERECE ALDI
Can Kaya Fesçi, Suat Can Tokgöz, Murat Sungurtekin ve Mehmet Dönmez’den oluşan Fes Fish ekibi turnuvanın ilk günü yakaladıkları 118 kilo 200 gr mavikanat orkinos ile Overall kategorisinin birincisi oldu. Ekibe kupaları, 7 bin 500 TL ödül çeki ve çeşitli sponsor ödülleri Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından takdim edildi. Semih Dinler, İbrahim Özdem, Murat Uğurlu ve İsmail Özdem’den oluşan Mayko ekibi turnuvanın son günü yakaladıkları 86 kilo 300 gr Mavikanat Orkinos ile Overall kategorisinin ikincisi oldu. Ekibe kupaları, 5 bin TL hediye çeki ve çeşitli sponsor ödülleri Çeşme Kaymakamı H. Mehmet Kara tarafından verildi. Ali Burak Özkan, Ata Demirağ, Kaan Demirağ ve Gürhan Çarmıklı’dan oluşan Big Blue ekibi de turnuvanın son günü yakaladıkları 86 kilo 100 gr mavikanat orkinos ile Overall kategorisinin üçüncüsü oldu. Ekibe kupaları, 3 bin TL ödül çeki ve çeşitli sponsor hediyeleri Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan tarafından sunuldu. Turnuvaya KKTC’den tekneleriyle gelen Bekir Kasapoğlu, Zeki Ziya, Nusret’i Ertürk, Akın Bahar, İlkay Aslım ve Ferdinç Kılıç’tan oluşan Friend Ship ekibi de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Turnuvanın organizatörleri Murat İyriboz sunumlarıyla, ‘Sıfırcı Hoca’ namlı Elvio Pennetti ise titizlikle tuttuğu puantaj çetelesiyle bu yıl da takdirleri toplarken, etkinliğe hayat veren tüm ekip ödül töreni sonrasında sahneye geldi ve bol alkış aldı.
GÜZEL ŞEYLER OLSUN, BİZ DE DESTEKLEYELİM
Kaymakam Kara ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Büyük balık yakalama turnuvasında bir arada olduk, bu memnuniyeti yaşıyoruz. Ülkemizin birçok yerinden gelen misafirlerimiz var, umarız hoş vakit geçirmişsinizdir, bundan sonra da güzel vakit geçirirsiniz” derken, tören sonrası özel demeç veren Gökhan Çarmıklı ise şunları söyledi:
“Çok keyifli bir organizasyondu. Ekip olarak da başarılı bir yarış gerçekleştirdik ve çok keyif aldık. Umarım Alaçatı’da daha güzel şeyler olur, biz de destekleriz. Başarımızın püf noktası; iyi takım, iyi çalışma. Her işte olduğu gibi.”
ÜNLÜ SİMALAR DA YARIŞMACILAR ARASINDAYDI
IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde yapılan yarışmada bu yıl 62 donanımlı tekne ve yaklaşık 300 balık ve macera tutkunu Alaçatı’da buluşurken, bu yıl da birçok tanınmış isim ve şampiyon suya olta bıraktı. Turnuvanın duayen isimlerinden ve geçen yılın ‘En Büyük Balık’ ödülünün sahibi Tornoda ekibinden İZTO Başkanı Mahmut Özgener, iki hafta önce Seferihisar Teos’da yakaladıkları 190 kiloluk mavikanat orkinos ile ‘En Büyük Balık’ kategorisi şampiyonu Turgut Konukoğlu’nun Bluefin ekibi, yine Teos’da 93 kilo 800 gr mavikanat orkinos ile yarışmanın ilk gün galibi Bülent Akgerman ve ekibi, AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, turnuvanın ilk yılından bu yana hem sponsoru hem de yarışmacılarından Gökhan Çarmıklı, Murat Aslan, Burhan Çavuşoğlu, Erkut Soyak, Adil Konukoğlu, Cem Boyner, Feridun Bigalı, Berent Akdemir, Kerem Şengezer, Turan Mutlu, Sinan Kuran, Tolga Aydınol gibi isimler en büyük ve en fazla balığı yakalamak için derin sularda mücadele verdi. Denizdeki heyecan, balıkların karaya getirilmesiyle birlikte Port Alaçatı etkinlik alanına da yansıdı.
TURNUVANIN İKİNCİ GÜNÜ 5 TEKNE TOPLAM 361 KİLO 340 GR BALIK YAKALADI
Turnuvanın son gün yarışları, bir önceki günün rüzgarlı hava ve dalgalı denizine nazaran oldukça sakin bir hava ve durgun sularda gerçekleştirildi. Toplam beş tekne balıkla karaya dönerken, yakaladıkları balıkların toplamı da 361 kilo 340 gr oldu. Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Murat Aslan, Murat Can Arslan ve Tahir Uğur’dan oluşan Baracuda ekibinin158 kilo gelen mavikanat orkinos forklift yardımıyla karaya çıkarılabildi. Semih Dinler, İbrahim Özdem, Murat Uğurlu ve İsmail Özdem’den oluşan Mayko ekibi 86 kilo 300 gr Mavikanat Orkinos, Ali Burak Özkan, Ata Demirağ, Kaan Demirağ ve Gürhan Çarmıklı’dan oluşan Big Blue ekibi 86 kilo 100 gr mavikanat orkinos, Vidal İtkin’in kaptanlığını yaptığı Badtrip ekibi 62 kilo 440 gr, Gürol ve Sinan Gerzile’den oluşan Tuna Vortex ekibi de 54 kilo 600 gr gelen birer mavikanat orkinos yakaladı.
İLK GÜN YAKALANAN DÖRT BALIK TOPLAM 292 KG 300 GR.
Alaçatı’nın meşhur rüzgarında ve çalkantılı bir denizde gerçekleşen ilk gün yarışlarında ise toplam dört tekne karaya balıkla dönmüştü. Fes Fish, Sexy Fish, Kobra 1 ve Strike ekipleri toplamda 292 kilo 300 gr. mavikanat orkinos yakalarken, ilk günün galibi yakaladıkları 118 kilo 200 gr mavikanat orkinos ile Fes Fish teknesi ekibi oldu. Can Kestelli, Erhan Yağımlı, Ceren Yağımlı ve Tolga Kömüş’den oluşan Sexy Fish ekibi 71 kilo 450 gr. mavikanat orkinos ile ilk günün ikincisi oldular. Efe Barçın, Berk Yılancıoğlu, Barış Ünlü ve Sinan Akiş’ten oluşan Kobra 1 ekibi 52 kilo 200 gr. mavikanat orkinos ile ilk günün üçüncüsü ilan edilirken, Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık ve Hüseyin Divrik’ten oluşan Strike ekibi de 50 kilo 450 gr. gelen mavikanat orkinos ile ilk günü dördüncü olarak tamamladı. Balıkların tartılmasının ardından, çeşitli ikramların yapıldığı Happy Hour ve Murat Ejder, Aslı Köse, Onur Aymergen, İzzet Kızıl, Efe Erkayacan’dan oluşan müzik grubu, izleyicilere ve katılımcılara çok keyifli saatler yaşattı.
AV BAHANE, EĞLENMEK ŞAHANE
Turnuvanın duayen isimlerinden ve geçen yılın ‘En Büyük Balık’ ödülünün sahibi Tornoda ekibinden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ilk gün verdiği özel demeçte, “12 yıldır hemen hemen hepsine katıldım. Turnuva ilk başladığında oğullarım daha çok küçüktü. Yıllar geçtikçe onlar da keyif alıp bana eşlik etmeye başladı. Dolayısıyla baba oğullar için çok güzel bir aktivite. Her sene de üstüne koyarak turnuva çok güzel bir hale geldi. Çeşme ve Alaçatı’ya da çok büyük katkıları oldu. Ama her şeyden önce insanların keyif aldığı, mutlu iki günü geçirdiği, ‘av bahane ama eğlenmek şahane’ dediği bir ortam oldu burası. İlk gün yarışlarında balık avlayamadık. Av konusunda keyfimiz yok, ama ortam çok güzel, o açıdan keyfimiz çok” diye konuştu.
TUTULAN BALIKLAR YARIŞMANIN SON GÜNÜ AKŞAM YEMEĞİNDE İKRAM EDİLDİ
Turnuvanın ilk günü teknelerin marinaya varışı sonrasında ikinci gün ‘Skipper’s Meeting’ ve hoş geldiniz kokteyli yapıldı. Yarışlar turnuvanın üçüncü günü başladı. Yarışmanın ardından akşam Port Alaçatı Happy Hours vardı. Yarışmanın son günü ise tutulan balıkların tartısı ve hakem kararı sonrası yapılan ödül töreninin ardından, yarışmada tutulan balıkların da salata ve mezelerle birlikte servis edildiği kutlama yemeği yenildi.